UW EXPERT IN ONDERWATERFOTO & -VIDEOGRAFIE

Seacam SeaFlash 60D flitser

De SeaFlash 60D is de kleinste telg van de Seacam strobe familie. We geven een overzicht van wat je mag verwachten van deze kleine krachtpatser.

In de SeaFlash 60D herken je onmiddellijk het Seacam design en de afwerking. Hij is analoog opgebouwd zoals de grotere broers in de SeaFlash-serie. Net zoals de SeaCam Silver behuizingen, is de SeaFlash 60D gemaakt van zeewaterbestendig aluminium met een hard-coating, die het bekrassen bijna onmogelijk maakt in de ruwe omgeving waar hij gebruikt wordt.

Compact

De combinatie van het speciaal gevormde frontglas, de reflector en de grote flitsbuizen zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het warme (4400K) licht over een hoek van 130 graden. Centraal doet een hoogvermogen led dienst als pilootlamp. Tussen de voeten van de flitsbuis zit een lichtgevoelige sensor die in slave-modus de flitser draadloos kan ontsteken door middel van een andere flitser.

Wil je bij close-ups of macro’s een kleinere lichthoek, dan kun je vooraan via een bajonetverbinding een afschermring monteren. Aan de achterzijde vind je het batterijcompartiment, de flitskabelconnector (S6), de bedieningsknop en het display terug. Elk toestel heeft ook nog eens de mogelijkheid om optisch te synchroniseren via een zijdelingse glasvezelkabelaansluiting.

Bediening

De SeaFlash 60D bestaat in een Canon- en een Nikonversie, die dan respectievelijk e-TTL of i-TTL gestuurd is. De camera en de flitsers herkennen elkaar automatisch. Je kunt ze ook in analoog, manueel of in slave-modus gebruiken.

De optische synchronisatie is gebaseerd op het slave-pricipe en het werkt voor beide merken, evenals voor andere hoogwaardige merken. Maar dan moet je, gezien er geen communicatie is tussen flitser en camera, eerst de juiste modus instellen op de flitser. De handleiding geeft heel duidelijk weer hoe elke modus per cameramerk kan worden ingesteld. De energie om te flitsen wordt uit vier stuks AA-batterijen gehaald die je zelf kunt vervangen.

Als je optisch synchroniseert, heb je de mogelijkheid om een belichtingscorrectie in te stellen. Bij het manueel flitsen is het mogelijk de flitser in vijf stappen in te stellen van vol vermogen tot 1/16. Je kunt ook dual flitsen in i-TTL en e-TTL, evenals het synchroniseren op het tweede gordijn. Noodsituatie? Activeer dan de SOS-lichtflits in morsecode.

Inzetbaarheid

De grote troef van deze flitser is de combinatie vande beste eigenschappen die je van een flitser verlangt, namelijk compact, licht, robuust, ergonomisch, grote lichtopbrengst en een neutraal drijfvermogen.

Standaard wordt de SeaFlash 60D geleverd met frontale afschermring, elektrische of optische kabel naar keuze
en een set hoogwaardige oplaadbare AA-batterijen.

De meegeleverde handleiding is heel overzichtelijk en met wat oefening ken je snel de instellingen van je camera en de modi uit je hoofd. Door zijn compacte bouw, zijn warme en zachte licht alsook de nauwkeurige TTL-sturing is de SeaFlash 60D een echte droom voor close-up en macrofotografie.

Onze Google Review score

3,7

Nieuwsbrief

Schrijf je in

* indicates required
/ ( dd / mm )
Ben je foto- of videograaf?
Privacy

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op LinkedIn
Deel op Twitter
Deel met WhatsApp

Misschien ga je deze artikelen ook leuk vinden