UW EXPERT IN ONDERWATERFOTO & -VIDEOGRAFIE

4 tips voor preventief onderhouden van je onderwaterhuis

Een jaarlijks onderhoud van je onderwaterhuis is absoluut een noodzaak om je materiaal in topconditie te houden. Maar je kan zelf ook makkelijk je onderwaterhuis preventief onderhouden na elke duik.

We geven 4 nuttige tips voor het preventief onderhouden van je onderwaterhuis:

1. Spoelen en reinigen

Het allerbelangrijkste is spoelen en reinigen direct na gebruik van de apparatuur! Opgedroogde zoutkristallen zijn oppermachtig en kunnen je onderwaterhuis vernielen. Dus: spoelen, spoelen en nog eens spoelen.

Vooral voor de Zeelandduikers onder ons: let ook op andere verontreiniging, zoals zand. Eén korreltje kan al vernieling veroorzaken. Leg je huis nooit weg voor langere tijd zonder te spoelen. Dat is vragen om moeilijkheden.

2. Siliconenolie of vet

Gebruik siliconenolie en vet op de bewegende delen van de knopjes en schakelaars. Door deze vettig te houden, krijgt het zoute water weinig kans. Zodra het vet verdwenen is, begint het slijtageproces.

3. Afdichtingsring

Let op de staat van de grote afdichtingsring. Voelt die nog soepel aan? Let erop dat ook daar geen vervuiling (haartjes, stof, zand) op zit, of misschien zelfs scheurtjes vertoont. Dan direct vervangen.

4. Oppervlaktetest

De meeste lekkageproblemen beginnen kort na de duik. Als na de oppervlaktetest blijkt dat het huis waterdicht is, is het aannemelijk dat dit op diepte ook het geval zal zijn. De afsluitende ring wordt dan immers door de waterdruk verder aangedrukt.

Heeft je onderwaterhuis een jaarlijks onderhoud nodig?

Onze Google Review score

3,7

Nieuwsbrief

Schrijf je in

* indicates required
/ ( dd / mm )
Ben je foto- of videograaf?
Privacy

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op LinkedIn
Deel op Twitter
Deel met WhatsApp

Misschien ga je deze artikelen ook leuk vinden