UW EXPERT IN ONDERWATERFOTO & -VIDEOGRAFIE

Waarom onderhoud van je onderwaterhuis belangrijk is

Onderhoud voorkomt ellende en onnodige kosten

Onderhoud van je onderwaterhuis is héél belangrijk. In een onderwaterhuis kunnen 30 tot 60
O-ringen zitten. Die moeten vroeg of laat allemaal vervangen worden. Zij garanderen de “dichtheid” van het onderwaterhuis.

Onderhoud aan alle merken

Bij Marine Expedition Services vervangen wij o-ringen en doen we onderhoud aan alle merken.
In onze werkplaats hebben we alle tools en staan zelfs diverse draaibanken en boorkolommen. Zelfs een druktank waarmee we de waterdichtheid kunnen testen tot een diepte van 100 meter.

Ons stappenplan bij onderhoud

Visuele inspectie bij onderhoud onderwaterhuis

1. Visuele controle

Zijn er beschadigingen die problemen kunnen veroorzaken? Alles wat elektrische contacten en kabels te maken heeft, geeft vaak frustraties of echte problemen. Daarom krijgen die een extra controle. Alle stekkers, contacten en kabels worden grondig nagekeken en daar waar er een probleem is, lossen we dit op.

2. Anti-corrosie behandeling

Corrosie door het zoute water is een vaak voorkomend probleem. Een cleaning en anti-corrosie behandeling is dan de oplossing. Al is het preventief goed schoonmaken en drogen van je materiaal nog altijd de beste remedie tegen corrosie.

Vervangen o-ringen bij onderwaterhuis

3. Demontage onderwaterhuis

We halen het onderwaterhuis helemaal uit elkaar. Je zou verbaast zijn moest je weten hoeveel onderdelen er eigenlijk zijn aan een onderwaterhuis. Met een speciaal borsteltje maken we alle onderdelen schoon en met een speciale tool verwijderen we alle o-ringen. Vervolgens krijgen de nieuwe o-ringen een laagje vet en plaatsen we nieuwe o-ringen.

4. Montage onderwaterhuis

Als alle nieuwe o-ringen geplaatst zijn en alle onderdelen terug proper, doen we een laatste visuele inspectie en gaan dan het onderwaterhuis terug in elkaar monteren.

Testen waterdichtheid onderwaterhuis in druktank

5. Test in de druktank

De laatste, maar ook wel een héél belangrijke stap, is het testen van de waterdichtheid in de druktank. Als de test geslaagd is, is het onderwaterhuis helemaal klaar.

Maatwerk

Op de meest vreemde eisen of vragen heeft MES een maatwerkoplossing. En als dat nodig mocht zijn, kunnen in de werkplaats alle onderdelen zelfs gemaakt worden met geavanceerde machines. Als je dus over een onderwaterhuis beschikt waarvan de fabrikant misschien niet meer bestaat, of waarvan geen onderdelen meer verkrijgbaar zijn: geen nood! Wij maken ze gewoon.

Meer weten over het onderhoud van je onderw?

Onze Google Review score

3,7

Nieuwsbrief

Schrijf je in

* indicates required
/ ( dd / mm )
Ben je foto- of videograaf?
Privacy

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op LinkedIn
Deel op Twitter
Deel met WhatsApp

Misschien ga je deze artikelen ook leuk vinden